© All rights reserved.

2008. július 11., péntek

Tűtartó





Ennek a keletkezése elég érdekes, több szempontból is. Egyrészt az első darab, aminek elkészítése 3 nap alatt meglett. Maga a hímzés 2 este készült el, a barkácsmunka pedig, egy délelőtt.
Másrészt, amolyan igazi szerelem második látásra. Még régebben láttam meg Ralina blogjába. Megtetszett, de semmi különös. Aztán pár napja ismét rábukkantam. Egyből éreztem, hogy ezt nekem azonnal. :D Szerencsére nem tartott sokáig a szükséges hozzávalók felkutatása.

Illetve a speciális kézzel festett fonalak okoztak némi gondot. Sehol sem találtam olyan lelőhelyet, ahol az összes szín meglett volna. Ekkor fogtam a kis dobozkámat, felcsaptam a tetejét, és találomra kiválasztottam az 5 színt. Kb. 10 másodperc volt. :D




Kissé zavar az utánérzet, de mutatós, népszerű anyag lévén, nekem is olyan anyagom lapult itthon, mint a csábítónak. Mivel más hozzá illő nem volt itthon, legyőztem ellenérzésemet, és döntésemet tett követte.



A minta La D Da - Rose, Free-bee. Egyszínű 27-es vászonra hímeztem, 1×1, de amikor kész lett, valahogy túl steril volt. Fogtam a férjem kávéját, elcsórtam belőle pár cseppet, vízzel felhígítottam, és a lányom vékony ecsetével kicsit össze pacsáltam. Csak szolidan, mert nem akartam az egész munkát elölről kezdeni. :) Ez lett belőlle. :D

Némi ügyesség, sőralátát, ragasztópisztoly, technokol, farkasfog, sniccer és selyemszalag segítségével kész is lett a kész mű! Íme:






























Az eredeti ötlet, és ihletadó: http://atelierperdu.bravejournal.com/entry/25662
Anyag: 27-es Hímzővászon
Fonal: Rosace

9 megjegyzés:

belinda írta...

naggyon szép lett!!! :)

Bernadette írta...

Már az eredeti is tetszett, de a tiéd is nagyon klassz lett :-) Nagyanyám rózsás tűtartója :-)

Luna (V.Fiona) írta...

Köszi lányok. :)))

Bernadett, remélem az unokám is ezt fogja mondani. ,)

enigma írta...

nagyon kis finom lett:)

Manyesz írta...

Nagyon szép lett, a szine is tuti, és a poháralátét is, igen ötletes, gratulálok, és hasznosítom majd én is az ötletet:))))

Luna (V.Fiona) írta...

Köszönöm! Nagyon kedvesek vagytok! :×

Ralina írta...

Igazán csinos lett. Ügyi vagy!

Cserny Cherry Ildikó írta...

Nagyon szépike lett, már régóta szemezek vele én is. Olyan igazán finom hangulatot áraszt.

Luna (V.Fiona) írta...

Köszönöm! :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...