© All rights reserved.

2009. június 30., kedd

Legyen minden nap a föld napja, avagy bemutatom az új blogom.

Akik jobban ismernek tudják, hogy igyekszem minél többel törődni a földel, a környezetünkkel, szem előtt tartani azt, hogy égető szüksége van arra, hogy jobban odafigyeljünk mivel szennyezzük, és leginkább, hogy mi az, amivel kímélni tudnánk.
Sokat gondolkodtam, hogy a meglévő blogomba beépítve írjak bejegyzéseket, vagy szenteljek neki egy teljesen külön oldalt.
Végiggondolva a dolgot, arra jutottam, hogy mivel mindkettőnek megvan a maga előnye, fusson párhuzamosan a kettő.
Nem állítom, hogy minden tudok a témáról, és mégkevésbé akarok kioktatni másokat. De ha esetleg van pár ember, akit az információ hiánya akadályozott meg eddig abban, hogy bizonyos dolgokat megtegyen, vagy éppen elhagyjon az életéből, és az én bejegyzésemből szerez tudomást róla..... nos, ha csak pár ember van, már bőven megért!
Szóval mától (remélem) rendszeresen (ha nem is sűrűn) találhattok nálam olyan dolgokról is bejegyzést, ami a fent említett témát taglalja.
Ne gondoljatok egetrengető dolgokra. Célom az, hogy bemutassam, kis dolgokkal is el elehet kezdeni. Meggyőződésem, hogy a helyzet mára annyira elfajult, hogy a legkisebb dolog is sokat nyom a latba. Ne várjuk meg az utolsó cseppet.
Nem szándékozom sötétre festeni a dolgokat, ahogy az a „zöldek” szokták, bár eltudom képzelni, hogy lesz alkalom, amikor nem bírok majd a billentyűkkel. De mindenképpen próbálok a pozitív oldalára fókuszálni a dolognak, és úgy megközelíteni, ami nem heves vitákat vált ki, hanem reményeim szerint előrébb lendíti az ügyet!
Kérek mindenkit, hogy ennek szellemében olvassa, és kísérje figyelemmel a témát, amennyiben érdekli az.
Volt szerencsém (?) tapasztalni, hogy milyen nagy vihart lehet kavarni ez ügyben, ezért mégegyszer hangsúlyozom, a célom nem az, hogy elmarasztaljak bárkit is, vagy úgy állítsam be magam, mint aki nagy tudója a témának. Egyszerűen csak tenni akarok valami az ügyért. Annyit, amennyi telik tőlem.
Akit érdekel a dolog, az figyelemmel kisérheti itt, "Legyen minden nap a föld napja" címkével, vagy új bologom itt: http://afoldnapja.blogspot.com/
Éljünk tudatosan!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...