© All rights reserved.

2009. április 4., szombat

Készül a tündérke.....

Készül a tündérke, ha lassan is. :) Karöltve haladok a tigrises képpel.
A HAED-en még mindig az "egy pötty ide, egy pötty oda" résznél tartok. De már látszik a sapka az alagút végén. :))) Nagyon várom már, hogy olyan részhez érjek, ami haladósabb. Bár biztos egy idő után abba is belefárad az ember, de most felüdülésként vágyom rá. :DDD
A Tigrist is mutatom. Tulajdonképpen nem is tudom melyiket szeretem jobban. :D Mindig az szeretném folytatni, ami legutoljára kézben volt. De eltökéltem, hogy mindkettővel haladok, és egyenlőre tudom is tartani magam a tervhez. :))
A fotózás óta persze már haladtam mindkét képen egy kicsit. :)


5 megjegyzés:

bruercsi írta...

Nagyon szépen haladsz! Szeretnék kérdezni valamit és tanulni a válaszból. Sokszor néztem már, hogy úgy hímeztek, hogy amikor egy-egy szín épp nem kell, akkor azt hagyjátok lógni a munka színén. Pontosan, hogy is van ez? Miért jobb így? Szebb így a hátulja? Vagy miért?
Előre is köszi a válaszod! :)

Luna (V.Fiona) írta...

Hú, elég nehéz ezt így írásba elmagyarázni. Főleg, hogy nem tudom mennyire ismered ezeket a nagy képeket. (bocsi) Szóval ez egy 336×444 öltésből álló kép, 89 színből. Gyakorlatilag ezen a mintán a háttérben átlag 1 színből 1-10 öltés van egymás mellett. (elég gyakori jelenség HAED képeknél) A következő öltés pedig több sor távolságba. Ezért nem varrom el mindig, hanem ugrok egyet. Van olyan, hogy 1 lapon 1 színből 3 öltés van, a következő egy másik lapon. (25db A/4-es lap az egyém) Általában ilyenkor fordúl elő, hogy a legközelebbi öltésbe beleszúrok, és otthagyom a szálat, és folytatom fenn a mintát. Persze egy kis képnél nem így készítem. Sőt a tigrist sem, pedig az is 200×200 szem, de sokkal kevesebb szín. ;) Szóvan nem lesz annyira kusza, (bár így is döbbenetes a hátúlja a sok ugrálástól) meg gyorsabb is, mert több idő menne el az elvarrásra, mint az x-re. :D
Remélem tudtam segíteni!

bruercsi írta...

Sokat hímeztem már, vannak közte nagyobb és kisebb képek. (Ha érdekel esetleg, a képtáramban meg tudod nézni.)Most épp a Maria von Scharrenburg: The night című képét hímzem, a The day és The Kiss már kész. De nem vagyok szakképzett, csak csinálom, ahogy a kisagyammal kitalálom. Én úgy szoktam, hogy a nagyjából egy helyen lévő szemeket ugrásokkal (max 3-5 szem távolság) meghímzem egyszerre, de nagyobb távolságnál inkább eldolgozom és újra kezdem. Azért a színén lógatjátok, hogy ne gubancolódjon hátul? Mit jelent pontosan a HAED kifejezés?
Nem baj, hogy ennyit kérdezek?

Luna (V.Fiona) írta...

Nem baj, hogy kérdezel. :DDD
Bocsi, hogy nem válaszoltam eddig, kissebb gubanc volt a géppel....
Szóval a HAED egy mozaikszó a gyártó nevéből. Heaven and Earth Designs Kukkants be ide, de vigyázat! Függőséget okozhat. :)))
http://www.heavenandearthdesigns.com/

bruercsi írta...

Köszi! Megyek majd szomszédolni... :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...