© All rights reserved.

2009. július 13., hétfő

Fiútáska, avagy ami lesz, és ami nem lesz....

Az elmúlt napok csöndességének több oka is volt. Egyrészről teljesen váratlanul, ha nem is minden előzmény nélkül, pokolian fájtak az ujjízületeim. Sőt a végén már a csuklóm is. Napokig nem is hímeztem. :( Közben azonban elkezdett járni az agyam. Már régebb óta zavart, hogy a lányomnak több dolgot készítek, hímzek, mint a fiamnak, és most az Eperkés táskával végképp utolért a lelkiismeret-furdalás. (azt csak csendben, és zárójelben jegyzem meg, hogy emberem nincs elragadtatva attól, hogy a fia rózsaszín táskával a nyakába rohangál otthon)
Szóval megérett az elhatározás, a fiamnak is kell egy táska! Igen ám, de milyet!? Rengeteg szebbnél szebb táskát látni....lányoknak. :( A rám jellemző szokásos hezitálás, és tépelődés így aztán jócskán hosszabbra nyúlt. :D
Abban biztos voltam, hogy az elejére hímezni akarok. Ha lehet valami egyszerűt. LHN, CCS, CHS vagy BC mintákban gondolkodtam. Végül a választásom egy CHS mintára esett, méghozzá a Meeting House Hill címűre.



És ha oda esett, bizony nagyon rossz helyre esett. Naná, hogy megint a kapkodásom, és a rutintalanságom áldozata lettem. :(
Leszabtam hozzá a 16ct-os rusztikus Aidát, beszereztem a hiányzó fonalakat, összeszedtem, felrajzoltam a mintát, majd nagy örömmel leültem, hogy belebökjem a tűmet ebbe a csodaszép mintába. És!!! Akkor jött a döbbenet! Ilyennel még nem találkoztam. A keresztszemes öltések egy részét 2 lyukanként, egy részét pedig lyukanként kell ölteni, egyazon mintán belül. :( Aida ugrott, de már leszabtam, bejelöltem. Mondanom sem kell, hogy mennyire elment az egésztől a kedvem.
Nagy gyorsan választottam egy másik mintát. Ez alkalommal egy BC minta lett, aminek nagy előnye, hogy mivel a BC-től már hímzem a naptárat, így minden szín megtalálható volt itthon hozzá.



Megjegyzem, ez az első alkalom, hogy kinézek valamit, és minden színem megvan hozzá. :D Persze utólag egy színt kicseréltem, mert nem igazán látszott az anyagon, de ez a legkevesebb. ;)
Jelenleg már csak a feliratát kell átterveznem, és meghímeznem, és indulhat a táska készre varrása. Ahogy magamat ismerem, úgy jó 2 hét múlva, ha már kellően hosszú ideig rágódtam azon, hogy milyen is legyen. :DDD

Mindeközben rendeltem a lányom ágytakarójának hátlapjához a Tűvarázs akcióját kihasználva a csodaszép MARY ROSE VICTORIA KOLLEKCIÓ -ból. Nagyon várom, hogy ideérjen. Persze még arról sem tudom milyen legyen, és félek is ekkora darabot varrni rendesen, de hát egyszer neki kell fogni. :)

3 megjegyzés:

Anita írta...

Na ez meglepett, mert ilyet még nem igazán láttam én sem, ezek a tervezők már csak hímzővászonban gondolkoznak? Egyébként nagyon jól néz ki a kép! Jól értettem, hogy egyszer azért elkészül ugye?

Azokból az anyagokból én is rendeltem, már alig várom, hogy megkaparintsam őket. Zsuzsa hétvégén postázott! :-)))

bruercsi írta...

Huh, ez nem a te napod volt akkor... De sebaj megtaláltad a megoldást, már csak csinálni kell!! :) Nem haragszol meg, ha mondok egy-két ötletet pasis táska ötletet? Tavaly, amikor varrtam a páromnak a táskát hosszas kutatást végeztem ebben a témában. Szóval, azt figyeltem meg, hogy a fiúk táskája általában álló tájolású, de amúgy a fazonja lehet tök hasonló, mint az eperkés táska, széles pánt... ja és a teteje lehet akár cippes, akár áthajló tetejű kis tépőzárral vagy mágnespatenttal. Ha tudok segíteni, írjál :)

Luna (V.Fiona) írta...

Az az igazság, hogy én nagyon szeretem a hímzővásznakat. Szívem szerintz csakis arra hímeznék, de jelen esetben úgy itéltem meg, kell az a strapabíróság, amit az Aida jelent. :) Úgy érzem nagy kalandokra kell terveznem. :)
Szóval ez most így jött ki. :)

Bruercsi!
Pont hasonlóba gondolkodom én is. :) Talán az a vastag fogú műanyag zippzár lenne jó hozzá, sötétkék színben. :) A mintához biztosan passzolna, persze az anyag még közbeszólhat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...